Slovakija

Informacijos, kuri gali būti naudinga jūsų kelionės.

Miestų Slovakija  
Šalies informacija šalies kodas: SK
kontinentas: Europa
sostinė: Bratislava
kalbos: Slovakų

ES narystė:
NATO narystė:

GSM: 900/1800/3G
GPS: 48 40 N, 19 30 E
elektra: 230V/50Hz

piniginis vienetas:
Europos Sąjungos euras: EUR
1EUR = 1.2656 USD


telefono kodas: +421-2

Kelionės patarimų ir įspėjimų Slovakija
Turizmas Dauguma žmonių praleidžia savo laisvą laiką, Slovakija, vykdant tris veiklos sritis: lauko poilsio, kultūros ir meno, architektūros pažintinės. Visos amžiaus grupės naudojasi visi trys daug įvairių lygmenų - ir ne aukščiausio lygio, Slovakija galima palyginti su geriausiais Europos ir pasaulio.
Kultūra Menų ir kultūros centras sostinėje Bratislavoje, tačiau vietinių gyventojų ir lankytojų panašūs mėgautis spektakliai ir net mažiausių miestų galerijose. Tradicinės liaudies muzikos atlikimas yra ypač gausu. Daugelis miestų ir miestelių turi savo teatro trupių ir klasikinės muzikos koncertai. Šokių, ypač baleto, ir operos paprastai rasti tik didžiuosiuose miestuose, o tai taip pat su džiazo ir kitų gyvų muzikos. Muzikos spektakliai ir baleto ir operos kompanijos yra pagrįstas dviejų didžiausių miestų, Bratislavoje ir Košice. Grafika, žinoma, yra rodomas muziejų, didžiausia Nacionalinė galerija, Bratislava. Dažnai, nors ir įdomiausias darbas yra Slovakijos daug privačių galerijų ir parodų erdvėse.
Architektūra


 
Virtuvės Slovakijos virtuvė šiek tiek skiriasi, nors kartais dramatiškai iš regiono į regioną. Tam turėjo įtakos jos kaimynų tradicinės virtuvės, ir tai įtakojo šiuos. Tradicinių slovakų virtuvė kilmę galima atsekti kartų, kai dauguma gyventojų gyveno kaimuose, savęs išlaikymui, su labai ribotais maisto produktų importo ir eksporto, ir nebuvo nė vienos šiuolaikinės maisto laikymui ar perdirbimui. Tai sukėlė labai priklauso nuo maisto produktų, kad galėtų stovėti karštos vasaros bei šaltos žiemos virtuvės. Apėmė kviečiai, bulvės, pieno ir pieno produktų, kiaulienos mėsos, raugintų kopūstų ir svogūnų. Mažesniu laipsniu jautienos, paukštienos, ėrienos ir ožkienos, kiaušinių, keletą kitų vietinių daržovių, vaisių ir grybų tradiciškai buvo valgoma. Visi šie paprastai buvo pagaminti ir perdirbti pačios šeimos, su kai kurių vietinių prekybos šalių rinkose. Kviečiai buvo žemė, ir duona, koldūnai ir makaronai buvo pagaminti iš. Bulvės daugiausia buvo virintas arba perdirbti į bulvių tešlą. Pienas perdirbamas į platų asortimentą produktų, tokių kaip sviestas, grietinėlė, grietinė, pasukos, ir įvairių rūšių sūris ir tt
Klimatas Nors Slovakija nėra didelė šalis, oras gali būti Gana skirtingi montainous Šiaurės ir paprasto Pietų. Apskritai, klimato yra Gana kontinentinio su beveik jokių kraštutinumų žemiau minimalus -20 ° C (-4 ° F) arba aukščiau maksimalaus 37 ° C (99 ° F). Toliau pateiktoje lentelėje matyti įvairių reikšmių laipsniais Celsijaus laipsniais pagal Celsijų vertės. Apskritai, ši formulė taikoma keitimui: temp_in_F = temp_in_C x 9 / 5 + 32 ir temp_in_C = (temp_in_F - 32) x 5 / 9. Tai yra naudinga mūsų orų informacija naujienas puslapyje: www. slovensko. com/news/
Kalba Slovak (Slovenský jazyk (Help · info), slovenščina, neturi būti painiojama su Slovenski jezik arba slovenščina, gimtoji pavadinimas slovėnų kalba), yra indoeuropiečių kalba, kuri priklauso vakarų slavų kalbų (kartu su Čekijos, Lenkijos , Silezijos, kašubų ir sorbų).

Bratislava, Slovakija

Ketvirtadienis 18, Balandis

Straipsnis iš Vikipedijos apie Slovakija

Slovakija (ilgasis pavadinimas Slovakijos Respublika ; slovakiškai Slovensko arba Slovenská republika) – valstybė centrinėje Europoje. Ribojasi su Čekija šiaurės vakaruose, Lenkija – šiaurėje, Ukraina – rytuose, Vengrija – pietuose bei Austrija – pietvakariuose.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.
Užsisakykite viešbutį
Nuo:
Iki:

Foto galerija

Slovakija, Bratislava